Stærk salat med jordbær, sennep, asparges og rucola
Ingredienser:
1 frisk Hovedsalat
1 bundt rucola
300-400 gram ny kartofler
1 bundt friske grønne asparges (250 gram)
200 gram jordbær (grønne eller røde eller midt i mellem, det kommer sig ikke så nøje)
Et pænt bundt frisk purløg og evt. lidt solsikke eller græskarkerner.
Dressing:
½ dl. god olie (oliven eller vindruekerneolie)
citronsaft eller hvid balsamico
1 stor teske dijonsennep
salt, peber, klippet purløg, nøddekerner
Fremgangsmåde:
Ryst ingredienserne til dressingen grundigt sammen (tilsæt eventuelt en spiseske eller to koldt vand, så er dressingen lettere at ryste sammen).
Gør grøntsagerne i stand.
Kog kartoflerne 8-10 minutter med (rigeligt) salt, indtil de er knap møre. Sluk for gryden, lad dem stå et par minutter mere, og hæld vandet fra.
Kartoflerne må gerne være varme, når du vipper dem i salaten.
Læg alle ingredienser i en stor salatskål, hæld dressingen over, server straks og bland den ved bordet.
Til sommerbuffet eller som hovedret - denne salat passer fortrinligt til begge dele, eventuelt med et stykke grillet fjerkræ på sidelinjen.
Copyright, må gengives med kildeangivelse: Eva Bøtker, Møn Økologisk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar