fredag den 13. november 2009

Opskrift på kvædesuppe anno 2004.

Kære Venner. Fra Olav og Gitte fra Bøgebjerggård i Mern har jeg modtaget denne morsomme opskrift på kvædesuppe. Opskriften, der er oversat af Olav, stammer fra en kogebog fra 1871 der har tilhørt hans oldeforældre.

Den kommer her: Opskrift på kvædesuppe, også kaldet
"Kvæderier med Kammersjukker".
2 l kvædesaft ( evt. 80% kvæde og 20% æble)
2 hele æg
125 gr. sagogryn - drysses forsigtigt i under omrøring
½ teskefuld kanel
2,5 dl. sukker
2,5 dl.. mørk sirup
citronsaft af 1/4 citron
Når det hele koger kommes 3 dl. kvædevin/ portvin eller madeira i, og der røres hele tiden i gryden.
Kammerjunker eller makroner serveres til suppen. En lille skefuld rom i hver portion kan anbefales som en variation.
Kvædesaft: Den lette version: Vask kvæderne grundigt, kog dem i en gryde en lille time helt dækket af vand, lad det stå ca. 12 timer og si saften gennem en klæde.
Jeg anbefaler en pastagryde med indsats, så er det nemt at skille kvæder og saft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar